Sve o podočnjacima

PODOČNJACI

Regija podočnjaka je vrlo specifična zbog izuzetno fine i tanke kože. Sa podmlađivanjem ove regije može se započeti već nakon 30. godine života.

Kod mlađih pacijenata rejuvenaciju postižemo finom hidratacijom mezoktelima sa hijaluronom. Na taj način postižemo efekat vezivanja vode i dobijamo na jedrini same kože. Fine borice se mogu ublažiti mezo hijaluronskim perlicama koje dermatolog pravi posebnom tehnikom rada u ovoj regiji.

Kod starijih sa izraženijim borama potrebno je relaksirati periokularne mišiće što postižemo baby botoksom u kombinaciji sa mezo aplikacijom preparata za ovu regiju.

Tamne kolutove nije lako umanjiti. Karboksiterapija se pokazala kao vrlo uspešna metoda u rešavanju ovog problema. Tretman je bezbolan, dovodi do prolaznog otoka te regije u trajanju od 15-ak minuta. Metoda se ponavlja 10-ak puta, a zatim se održavanjem postiže trajnost rezultata.

Na kapcima se mogu javiti i viseći papilomi kao i keratoze koji se uspešno trajno uklanjaju radiotalasima.

Česte su i ksantelazme, žućkaste čvrste pločice koje narušavaju estetiku i mogu rasti i prekrivati veći deo i gornjih i donjih kapaka. Mogu se uklanjati radiotalasima, ali je vreme oporavka duže i postoji rizik od ožiljavanja. Jedna posebna vrsta dermatološkog pilinga ih vrlo uspešno uklanja. Tretman se ponavlja nekoliko puta.

Višak kože na podočnjacima se uklanja isključivo hirurškim putem, kao i pojava masnih jastučića u ovoj regiji.