Mateja Vukašinović - Problemi sa kožom lica

Mateja Vukašinović

Već nekoliko meseci u našoj ordinaciji lice leči Mateja Vukašinović. Kada mi se prvi put javio imao je probleme sa kožom lica kao i većina tinejdžera njegovih godina.
Osim škole on je i poslovno veoma angažovan te mu je izgled kože lica, naravno, još bitniji. Objasnila sam mu da su mladalačke bubuljice (akne) dermatološka bolest.

"Lečenje je uspešno kada je saradnja obostrana." - Složili su se Mateja i naša doktorka Tamara.

Brzo smo se dogovorili oko učestalosti dolazaka i terapija koje ću primeniti. Mateja je shvatio koliko je važno da redovno koristi kućnu terapiju i da sam ne cedi i ne dira lice.
Akne su dermatološko oboljenje koje se leči kod doktora specijaliste za kožne bolesti. Kozmetički tretmani ceđenja ih rasejavaju, stvaraju fleke i ožiljke. Postoji puno različitih kliničkih slika akni kao i stanja na koži koje liče na akne a to nisu.
Zbog toga je dermatološki pregled prvi korak u lečenju. Terapije nisu bolne i obično ne zahtevaju boravak u kućnim uslovima.

U našoj ordinaciji koristimo uglavnom dermatološke pilinge za lečenje kože (to nisu voćne kiseline) i Fotodinamsku terapiju - terapija primenom lekovite svetlosti sa fotosenzibilizatorom.

O tome koju terapiju primeniti i koliko često odlučuje doktor u saradnji sa pacijentom. Za svega nekoliko dolazaka stanje na koži se znatno poboljšava. Ne postoje pacijenti koji ne reaguju na terapiju jer je u pitanju medicinsko lečenje i individualni pristup.

O procesu izlečenja, našeg Mateje, bićete redovno obaveštavani.