Kutak za pacijente

Kutak za pacijente

Dobrodošli na sekciju gde možete videti najčešće postavljana pitanja.
Naše doktorke nesebično daju i dele savete i pomoć u vezi svih vaših pitanja. Mi smo tu uvek za vas!


Problem sa naboranim dekolteom

Pitanje: Imam problem sa naboranim dekolteom, probala sam mezoterapiju ali nisam zadovoljna sa rezultatima, imate li neki predlog? Jasna.

Odgovor: Dekolte je regija koja zahteva kombinaciju dermatoloških pilinga (specijalnih za dekolte) i tretman pojačane oksigenacije i ishrane tkiva. U našoj ordinaciji sa svega 5 do 6 tretmana imamo izuzetne rezultate.

Zatezanje vrata i podvaljak

Pitanje: Molim Vas da mi odgovorite šta je najbolje za zatezanje vrata i uklanjanje podvaljka? Jelena, 38 godina.

Odgovor: Postoje mezoterapijski kokteli koji u kombinaciji sa aparatima za lifting i lipolizu daju odlične i dugoročne rezultate. Potrebno je 5 do 10 seansi.

Keloidi i mladeži

Pitanje: Poštovana doktorka, sklon sam keloidima a planiram da uklonim mladež sa leđa. Šta mi je činiti? Bojan, 24 godine.

Odgovor: Da biste izbegli pojavu ožiljaka trebalo bi odmah nakon skidanja konaca krenuti sa dermatix silikonskim gelom. Postoje i flasteri koji se lepe i deluju noću a danju ih skinete i promena na koži može da diše. Tako ćete postići najmanji rizik da dođe do pojave ožiljaka.

Pigmentacije na licu

Pitanje: Imam 31 godinu i već nekoliko godina pokušavam da uklonim pigmentacije sa lica. Savetovali su mi laser ali nisam smela. Probala sam neke pilinge ali bez efekta. Imate li neki predlog?

Odgovor: Na našu i Vašu sreću pojavio se inovativni tretman u lečenju pigmentacija. Njegovo dejstvo se znatno razlikuje od ostalih pilinga zbog snažnog i produženog dejstva. Osnovni efekat je da se prikoči povećana produkcija pigmenta melanina delovanjem na ćelijskom nivou. Možete o tome pročitati u medijima na našem sajtu pod naslovom priča o cosmelanu.

Tonizacija kože lica, vrata i dekoltea

Pitanje: Poštovana, imate li savet šta raditi za bolju tonizaciju kože lica, vrata i dekoltea?

Odgovor: Naravno. Nekoliko pilinga kombinovanih sa mezoliftom koktelima Mesohyal daće neverovatne rezultate. Za razliku od mezoterapije koja uključuje ili vitamine ili hijaluron mesohyal daje mogućnost smenjivanja više od 15 vrsta različitih koktela sa oligoelementima, vitaminima, aminokiselinama, hijaluronom veće gustine i produženog dejstva. Ključni efekat u mezoterapiji ima sastav i kvalitet koktela. Nanošenjem lošijih preparata rezultat izostaje ili je minimalan a dejstvo kratko.