Kutak za pacijente

Kutak za pacijente

Dobrodošli na sekciju gde možete videti najčešće postavljana pitanja.
Naše doktorke nesebično daju i dele savete i pomoć u vezi svih vaših pitanja. Mi smo tu uvek za vas!


Mezoterapija

Pitanje: Da li mezoterapija može da pomogne u problemima opadanja kose?

Odgovor: Mezoterapija vitaminima, minoxidilom, inhibitorom 5alfa reduktaze daje odlične rezultate. Potrebno je 8 tretmana u razmaku od 7 dana a zatim ponoviti nakon 6 meseci.

Celulit posle trudnoće

Pitanje: Imam dosta celulita posle trudnoće i htela bih time da se pozabavim do sledećeg leta. Koje metode su se pokazale najefikasnijima?Jovana

Odgovor: Zima je period kada treba da se bavimo celulitom. U zavisnosti od stadijuma odlična je kombinacija mezoterapije i radiofrekfentne lipolize. Kada govorimo o mezoterapiji najvažnije je da koktel koji doktor pravi ima pravu kombinaciju supstanci za vaš tip celulita. Svi preparati su iz prirode dobijeni i njihovo dejstvo je dokazano medicinski. Celulit ne može otići jednim tretmanom. Lečenje traje duže ali i sami znate da vežbanjem i ishranom nažalost ne odlazi u potpunosti.

Bradavice na stopalu

Pitanje: Doktorka, imam nekoliko bradavica na stopalu. Išao sam na tečni azot ali mi nije pomoglo, imate li neki predlog? Unapred hvala! Aleksandar

Odgovor: Tečni azot je odličan tretman za bradavice, ali ukoliko se radi sprej metodom, u vidu mlaza izlazi iz boce a ne štapićem sa vatom jer mu je tada dejstvo površno. Potrebno je pre toga skinuti zadebljale naslage na stopalu posebnom kremom. Tečni azot je imunomodulator pa se organizam lakše bori protiv virusa. Ukoliko su jako velike mogu se na kraju skinuti radiotalasima. Krastice zarastaju za 7 do 10 dana.

Tretman lica

Pitanje: Zovem se Jelena, imam 32 godine i htela bih da radim neki tretman lica. Često putujem i boravim na suncu pa imate li neki predlog? Hvala.

Odgovor: Za one koji borave na suncu idealan je piling kiseonikom. Kombinacijom medicinskog kiseonika i vitamina, oligoelemenata i hijalurona koža će se obnoviti. Izgledaće svežije, zategnuto kao da ste se dobro odmorili. Kiseonik nije fotosenzitivan pa se radi i tokom najtoplijih meseci.

Koža na šakama

Pitanje: Poštovana doktorka imam 55 godina a želela bih da popravim kvalitet kože na šakama? Bavim se takvim poslom gde su one u "prvom planu" i smeta mi što tako izgledaju. Tanja

Odgoor: Poštovana Tanja, koža šaka je ceo naš život izložena dejstvu spoljnih faktora: vetru, suncu, hladnoći, te na kraju iako je vrlo otporna mora stradati. Tretman mesohyalom, posebnom vrlo gustom hijaluronskom kiselinom sa samo 2 tretmana koža izgleda znatno bolje.