Kutak za pacijente

Kutak za pacijente

Dobrodošli na sekciju gde možete videti najčešće postavljana pitanja.
Naše doktorke nesebično daju i dele savete i pomoć u vezi svih vaših pitanja. Mi smo tu uvek za vas!


Seboreja - šta je i kako se leči

Pitanje:
Bila sam kod dermatologa i rečeno mi je da imam seboreju. Možete li mi objasniti šta je to i kako se leči? Jelena

Odgovor:
Seboreja je pojačano mašćenje kože u predelima u kojima je bogata lojnim žlezdama (centralni deo lica). Koža je sjana, masna sa proširenim porama, a može se javiti i crvenilo i ljuspanje obično između obrva i oko nosa. Takođe se i kosa masti više. Leči se odmašćivanjem losionima, preparatima koji utiču na seboregulaciju. Od dermatoloških tretmana preporučujem pilinge, čišćenje kiseonikom, tretmane azotom.

Umorna i klonula koža

Pitanje:
Koža mi je umorna i klonula. Mažem kvalitetne kreme ali kao da nema pomaka. Imate li neki savet? Gordana.

Odgovor:
Da bismo osvežili i probudili našu kožu moramo je stimulisati, naterati je da se obnavlja. Ukoliko radite i u prostorijama sa centralnom klimom, pušač ste ili se još i ne negujete na način koji odgovara vašoj koži, svaka krema je uzaludna.
Kombinacija tretmana daje najbolje rezultate. Svako osveženje obično započinjemo nekim od pilinga, a zatim primenjujemo i mezoterapiju vitaminima, hijaluronske perlice, kiseonični tretman aparatom, kombinaciju kiseonika i limfne drenaže, indukcija kolagena i elastina faktorima rasta, CO2 stimulacija. Spisak je prilično dugačak a šta vama odgovara odlučiće vaš dermatolog.