Potpuno neinvazivni tretman, poznat još od 1930-te godine koji je dobio svoje mesto u estetskoj dermatologiji od 2000-te godine.

Osnovne indikacije u estetskoj dermatologiji su:
– tretman celulita
– tretman opuštene kože
– tretman strija

Mehanizam delovanja

Korišćenjem karbo-kiseonične kupke nastaje stimulacija metabolizma i širenje krvnih sudova na mestu delovanja, što posledično dovodi do povećane sinteze kiseonika.
Transfer kiseonika u zamenu za ugljen-dioksid je dobro poznat mehanizam u medicinskoj fiziologiji.
Vazodilatacija, destrukcija masnih ćelija, stimulacija sinteze kolagena i elastina, poboljšanje metabolizma na ćelijskom nivou svrstavaju ovaj tretman u ozbiljnu antiejdž proceduru.
Tretman traje oko 30 minuta. Nakon aplikacije javlja se blago crvenilo i otok koji prolaze tokom istog dana.
Na ovaj način mogu se tretirati velike zone na telu, ali i najosetljivije zone na licu kao predeo oko očiju i usta, vrat, dekolte, šake …
Neželjenih efekata praktično nema, a mekoća i kvalitet kože nakon tretmana su na zavidnom nivou.

1. ANTICELULIT EFEKAT
Efikasno deluje na površinski celulit, smanjuje izgled pomorandžine kore. Tretman nije namenjen dubokim mastima koje se rešavaju lipolizom ili hirurškim metodama što dermatolog pri pregledu savetuje.
Osnovno dejstvo na kožu je obnova oštećenog kolagena i defibroziranje tkiva što dovodi do bolje elastičnosti kože, mekoće, glatkoće, zdravijeg izgleda i manje senzibilnosti.

2.EFEKAT NA OPUŠTENU KOŽU
Stimulantno deluje na derm i dovodi do revitalizacije kože. Odnosi se na kožu lica, posebno regiju oko očiju i kapaka, oko usta, viličnu regiju i podbradak, šake, unutrašnju stranu nadlaktica i butina.
Izuzetno sinergistično delovanje ima u kombinaciji sa vitaminskim mezokoktelima i finim dermatološkim pilinzima koji toniziraju ali bez ljuspanja.

3.REDUKCIJA STRIJA
Strije nastaju često u adolescenciji i u trudnoći, kao posledica gubitka elasticiteta i oštećenja derma.
Zbog poboljšanja cirkulacije i bolje oksigenacije tkiva bez obzira na lokalizaciju strija stimuliše se sinteza kolagena i elastina što će produkovati lifting efekat i smanjiti dužinu i širinu strija, kao i naboranu povrsinu kože. Strije zahtevaju minimum 5 do 10 tretmana.