Savremeni način lečenja celulita, pomoću mezokoktela koji pravi lekar individualno, zavisni od stadijuma celulita, regije koju tretiramo i godina starosti pacijenta.

Cilj je uticati na poboljšanje cirkulacije, obnavljanje oštećenog vezivnog tkiva, otklanjanje toksičnih produkata metabolizma i pojačanje limfne drenaže.

Zone koje tretiramo su nadlaktice, stomak, bokovi, zadnjica, butine, kolena, pa i listovi.

Preporučuje se 10 do 15 tretmana u razmacima od 15 dana. Ukoliko se kombinuje s radio-frekfencijom broj tretmana se smanjuje i poboljšanje brže nastaje. Ta dva tretmana deluju pojačavajući jedan drugi.

Kada je reč o blažim oblicima celulita, nekada je dovoljno i nekoliko mezoterapija.

Nakon intervencije nastaju blago crvenilo i peckanje koji nestaju za par sati. Ne preporučuje se korišćenje saune, bazena i solarijuma nekoliko dana posle terapije.

Reč je o medicinskoj tehnici za koju postoje brojne kliničke studije koje ukazuju na izuzetne rezultate, efikasnost i bezbednost te metode.

Ukoliko ste svoje telo poverili dermatologu koji poznaje kožu i potkožna tkiva, kao i reakcije koje očekujemo ubacivanjem koktela, razloga za brigu nema.

Novine u mezoterapiji tela su brojne. Novi produkti, nova dubina aplikacije, novi protokoli (više preparata veće efikasnosti u većim vremenskim razmacima), ređe serije, nove tehnike aplikovanja.

Napomena:
U našoj ordinaciji koristimo MesoMedica brend, niz sastojaka najfinijeg kvaliteta specifično formulisanih za svaku indikaciju i svaki stadijum celulita. Ova linija nudi superiorne produkte koji su sigurni i efikasni. Odgovaraju vrlo visokom nivou očekivanja, sto je karakteristika za MesoMedica brend.