Časopis “Lepota i zdravlje”
1. jun 2018. godine

Na samom početku, Milica Savinšek, brand communication specialist kompanije Avon, i naša beauty urednica Dragica Brkljač poželele su dobrodošlicu svim prisutnim devojkama, pozvale ih da zajedno razreše sve nedoumice vezane za negu kože i isprobaju nove proizvode iz Anew Perfect Skin linije, a potom su prepustile reč doktorki Maravić:

“Ubrzani tempo života, nedostatak sna, pušenje i stres neminovno se očituju i na mladalačkoj koži. No, milenijalci nemaju vremena za duge beauty tretmane, već žele instant rezultate. Kreiranjem Anew Perfect Skin linije za kožu sa efektom foto-filtera, kompanija Avon pokazala je da u potpunosti razume potrebe i ovih generacija.”

Doktorka Tamara Maravić upoznala nas je i sa dva sjajna noviteta iz ove kolekcije: Anew Perfect Skin hidrirajućim tretmanom za lice i Anew Perfect Skin BB kremom.

1. INOVATIVNI ANEW PERFECT SKIN HIDRIRAJUĆI TRETMAN ZA LICE za samo petnaestak sekundi, čini kožu blistavom, mekom i svežom. Hidrira je, obnavlja, vraća joj energiju, sužava pore i ujednačava ten. Pogodan je za sve tipove kože, a koristi se pre nanošenja kreme, ili po potrebi.

2. ANEW PERFECT SKIN BB KREMA obogaćena vitaminima E, C i A, prilagođava se svakom tenu i pruža koži čak deset benefita: prikriva nesavršenosti, ujednačava ten, umanjuje vidljivost pora, ublažava crvenilo, kontroliše proizvodnju sebuma, hidrira, matira kožu, sprečava njeno prevremeno starenje, štiti je od štetnog sunčevog zračenja i vraća joj blistavost.

A zašto su vitamini A, C i E, tzv. antioksidansi, toliko važni za našu kožu?

“Antioksidansi, koje sadrži i Anew Perfect Skin BB krema, izuzetno su važni u zaštiti kože od slobodnih radikala. E sad, da se malo podsetimo fizike i hemije i šta su to zapravo slobodni radikali. To su supstance koje nastaju pod dejstvom okidača iz spoljašnje sredine. Najčešće je to ultravioletno sunčevo zračenje, ali to mogu biti i mnogi drugi faktori, poput zagađenja, neadekvatne ishrane, pušenja, stresa … Jednom kada nastanu slobodni radikali, izuzetno nestabilna jedinjenja koja su izgubila elektron u toku tog procesa, oni teže da se stabilizuju i ukradu neki elektron iz okolnih jedinjenja, što zapravo i čine. Na taj način vraćaju sebe u normalno stanje, ali i prave nove slobodne radikale koji izazivaju dalja oštećenja. Za raliku od njih, antioksidansi su supstance koje, kada izgube elektron, ne prelaze u to nestabilno stanje i neoštećuju tkiva, već ih zapravo štite. Upravo zbog toga, treba ih uzimati u što većoj količini, jer tako neutrališu štetno dejstvo slobodnih radikala”, objasnila nam je doktorka.