Dermatolog je lekar koji je nakon završenog medicinskog fakulteta upisao i specijalističke studije iz dermatovenerologije u trajanju od više godina.

Uloga:

– Nakon pregleda kože postavlja dijagnozu i preporučije terapiju
– Ima ulogu prevencije

Pregleda kožu, sluzokože, kosu i nokte i savetuje pacijente koje promene treba pratiti ili skinuti, kao i koje preventivne mere treba preuzeti u odnosu na postojeći problem.
– Uklanja benigne i maligne promene na koži, obavlja tretmane azotom, radiotalasima, laserima …
– Daje savete za negu kože, upotrebu kremova, kozmetskih i dermatoloških tretmana, savete protiv starenja kože(antiaging), ekcese nakon sunčanja i bolesti kože

Polje koje dermatolog pokriva
Akne, ekcemi, psorijaza, alergije na koži, benigne i maligne promene, bolesti kose i noktiju, infektivne bolesti (bradavice, herpes, bakterijske infekcije, infekcije sluzokoža) …
Polje estetike od nege do svih procedura za usporavanje i zaustavljanje starenja (antiaging).

Tamara Maravić

Dr Tamara Maravić rođena je u Karakasu, Venecuela 1970. godine. Osnovno obrazovanje stiče u Francuskoj nakon čega se seli u Beograd gde po završetku gimnazije upisuje Medicinski fakultet. Tokom redovnih studija uviđa da svaki od pacijenata predstavlja poseban medicinski izazov u dijagnostici i razvijanju efikasnog lečenja u borbi protiv bolesti, konstantan priliv novih medicinskih slučaja, a samim tim i izazova, pomažu da um bude u potpunosti angažovan a medicinske veštine oštre. Stoga upisuje specijalizaciju iz dermatovenerologije u trajanju od tri godine.

Po dobijanju specijalizacije zaposlila se u čuvenom dermatokozmetskom institutu u Avalskoj ulici. Svakodnevno veliki broj pacijenata sa problematičnom kožom, aknama, flekama, ožiljcima, crvenilom, borama i drugim problemima doprineli su velikom desetogodišnjem iskustvu. Kozmetološki institut u Avalskoj je prva medicinska ustanova u kojoj su se obavljali duboki dermatološki pilinzi trihlorsirćetnom kiselinom od strane obučenih dermatologa. Nemerljivo medicinsko bogatstvo predstavlja priliv tolikog broja pacijenata zainteresovanih za ovakav piling.

Uviđajući složenost današnjeg vremena i visok stepen konkurencije koji vlada u svim segmentima našeg delovanja, dr. Tamara Maravić shvata neophodnost daljeg usavršavanja i samim tim prati nove trendove i tehnike na prestižnim kongresima i privatnim klinikama u Evropi, pre svega zahvaljujući odličnim ličnim kontaktima koje ima u profesionalnim krugovima. Autor je i koautor velikog broja radova objavljenih na evropskim kongresima akademije dermatovenerologa. Svetsko udruženje dermatologa odobrilo je stipendiju dr. Maravić 2007 godine za učešće na kongresu u Buenos Airesu.

Član je udruženja dermatovenerologa Srbije, Evropske akademije dermatovenerologa, asocijacije srpske estetske i kozmetske dermatologije, ISAM-a (international society of aesthetic medicine).

Poseduje brojne međunarodno priznate sertifikate i diplome za rad u oblasti hemijskih pilinga, mezoterapije lica i tela, lipolize, kriohirurgije, elektrohirurgije, dermoskopije, aplikacije hijaluronskih filera.

Nakon dugogodišnjeg iskustva osniva 2011. godine dermatološku ordinaciju pod imenom Dermanova inspirisana novinama u dermatologiji.

Dragana Kablar

Dr Dragana Kablar završila je Medicinski fakultet u Beogradu. Specijalizirala je dermatovenerologiju na Institutu za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije. Kao lekar specijalista ove ustanove učestvovala je u dijagnostici i lečenju velikog broja pacijenata, uključujući obolele od najsloženijih i najtežih dermatoloških oboljenja i stanja. U tom periodu, posebna oblast njenog interesovanja su dermatološke bolesti kod dece. Zahvaljujući višegodišnjem radu na Dečjem odeljenju Instituta za dermatovenerologiju, stiče značajno iskustvo i znanje u oblasti pedijatrijske dermatologije.

Još tokom osnovnih studija medicine, i naročito kasnije kao klinički dermatolog, u susretu sa pacijentima koji ne reaguju na konvencionalno lečenje, počinje da se interesuje i intenzivno proučava tzv. integrativnu medicinu. Kombinacija najboljeg iz konvencionalne medicine i alternativnih metoda dijagnostike i lečenja omogućava širi i efektivniji pristup pacijentu. Na taj način umesto na bolest, fokus se stavlja na jedinstvenu biologiju i ličnost svakog pacijenta, a pacijent aktivno učestvuje u lečenju umesto da bude samo pasivni objekt lečenja.

Svoje bogato iskustvo kliničkog dermatologa unosi u temelje Antiaging Centra u kojem radi od njegovog osnivanja 2004. do 2012., potom prelazi u ordinaciju “Dermanova”. Poslednjih 12 godina estetska i antiaging medicina predstavljaju nadogradnju njenog profesionalnog rada i razvoja i to su oblasti u kojima se kontinuirano usavršava na stručnim skupovima u zemlji i svetu.

Poseduje međunarodno priznate sertifikate za: primenu hijaluronskih dermalnih filera, primenu botulinskog toksina za korekciju mimičnih bora i hiperhidroze, obavljanje mezoterapije, lipolize i biostimulacije kože faktorima rasta, izvođenje hemijskih pilinga (površni, srednje duboki, duboki), dermatoskopiju, izvođenje kriohirurških procedura, primenu radiotalasa za podmlađivanje i uklanjanje benignih izraslina na koži.