KOLIKO JE ZNAČAJAN UTICAJ GENETIKE NA PROCES STARENJA KOŽE?

Mladolikost zaista može biti nasledna, ali će se i način na koji ste negovali kožu u mladosti i te kako reflektovati na proces starenja u kasnijem životnom dobu. Tokom dvadesetih, lice ima prirodnu elastičnost, nakon čega počinje da gubi mladalačku punoću, te se savetuje nega preparatima protiv bora već u tridesetim.

KOJI SPOLJNI FAKTORI MOGU UTICATI NA POJAVU BORA?

Izloženost UV zračenju i agresorima iz spoljašnje sredine, loše životne navike i stil glavni su uzročnici preranog starenja kože. Svi ovi faktori negativno će se odraziti na vašu kožu i ostaviti trag u vidu bora.

NA ŠTA NAJVIŠE TREBA OBRATITI PAŽNJU PRILIKOM IYBORA ANTIEJDŽ PREPARATA?

Lep i negovan izgled zasigurno je moguće postići uz adekvatan izbor kvalitetnih kozmetičkih proizvoda. Sastojci koji su se pokazali izuzetno uspešnim u borbi protiv bora su hijaluronska kiselina, retinol i vitamin C. Pravilna nega uključuje upravo preparate koji su usklađeni s vašim godinama i tipom kože.

KAKO HIJALURONSKA KISELINA DELUJE U BORBI PROTIV BORA?

Hijaluronska kiselina sastavni je deo strukture kože, koji joj daje hidrataciju, gipkost i tonus. Ima sposobnost da dubinski vezuje vodu, te vraća vlagu koži i povećava njenu elastičnost i čvrstoću. Upravo zbog toga su preparati, poput Anew Clinical koncentrata protiv bora sa 1,5 % hijaluronske kiseline, tako moćni u borbi protiv bora – preveniraju ih pre nego što one postanu duboke.

KAKO FUNKCIONIŠE RETINOL U ANTIEJDŽ PREPARATIMA?

Retinol se dobija iz vitamina A i deluje tako što ubrzava metabolizam ćelija kože. On je taj čarobni sastojak koji ublažava vidljivost bora, povećava čvrstinu i jedrinu kože, smanjuje pigmentacije tako što sprečava proizvodnju melanina, te kožu čini mekšom i prijatnijom na dodir. Kozmetički proizvodi koji sadrže retinol, kao što je Anew Clinical serum protiv bora sa 0,1% čistog retinola, ubrzavaju obnavljanje ćelija, otvaraju pore, a mogu čak uticati i na smanjenje akni.

MOGU LI PREPARATI PROTIV BORA BITI ADEKVATNA ALTERNATIVA TRETMANIMA ZA PODMLAĐIVANJE KOŽE?

Preparati poput Anew Clinical koncentrata protiv bora sa 1,5% hijaluronske kiseline odličan su vid prevencije, jer odlažu nastanak bora i finih linijica, a pomažu i u produžavanju efekata nakon medicinskih antiejdž procedura. Ovaj koncentrat je moćan saveznik koji prodire duboko u kožu i hidrira je, a rezultati su vidljivi već nekoliko sekundi nakon nanošenja. S druge strane, preparati kao što je Anew Clinical serum protiv bora sa 0,1% čistog retinola odlažu znake starenja i, ukoliko na vreme počnete s tretiranjem svoje kože, izbeći ćete i potrebu za medicinskim antiejdž procedurama.