Časopis “Bazar“,
10. Maj 2013. godine

Za sve one koji nisu obožavaoci bockanja, možemo slobodno reći da je došlo njihovih pet minuta. Napokon se pojavio tretman – karboterapija sa maskom – ništa manje delotvoran od onog kojim se karbon-dioksid (CO2) ubacuje iglicama kroz kožu, a procedura je potpuno neinvazivna. Ovde se radi o jednostavnoj aplikaciji gela sa karboksijem koji se aktivira specijalnom maskom. Na tajnačin se stimuliše cirkulacija, što dovodido očekivanog i korisnog crvenila kože namestima nanošenja.
Aktivna maska u kontaktu sa gelom oslobađa CO2 koji odlazi do ćelija kože, a istovremeno se iz hemoglobina crvenih krvnih zrnaca oslobađa kiseonik dok uzimaju CO2. Taj kiseonik koriste ćelije kože za svoju revitalizaciju.
Ovaj tretman se preporučuje za:

Redukciju celulita na nogama, rukama i posebno na licu (predeo vrata i podbratka)
* Izbeljivanje – tretman pega i fleka
Tonizaciju kože, poboljšanje cirkulacije i brže uklanjanje produkata metabolizma
* Hidrataciju – održavanje optimalnog balansa količine vode i masti u koži
* Redukciju bora podsticanjem sinteze kolagena, elastina
* Tretman ožiljaka od akni – kombinovani tretman sa dermalnim rolerom koji dovodi do restrukturacije kolagena. Tretman rolerom bez aplikacije CO2 gela daje nekoliko puta slabije rezultate. Ključni efekat je u stimulaciji cirkulacije i indukciji kolagena.
* Redukciju strija nastalih u pubertetu ili trudnoći – tretman se zasniva na tome da sestrije smatraju vrstom ožiljka i shodno tome se tretiraju na određeni način.

Tretman nema neželjene efekte, ne zahteva vreme oporavka, osim u slučaju lečenja ožiljaka od akni, što traje jedan dan. Potrebno jenekoliko tretmana za znatno poboljšanje jer popunjavanje ožiljaka počinje sa njihovog dna ka površini prirodnom stimulacijom kože i našim sopstvenim kolagenom tako da su rezultati trajni.