Časopis “Lepota i zdravlje“,
Septembar 2013. godine

Da li ćemo imati strije ili ne svakako zavisi od genetike, ali i od mogućnosti naše kože da se dovoljno rastegne a da pritom ne dođe do oštećenja kolagena i elastina u njoj. Ukoliko nastanu, strije su vrsta ožiljkaoštećenja kože. U početku su ružičaste, a vremenom dobijaju sedefasto belu boju.

Koža je iznad njih istanjena i naborana. Najčešće nastaju tokom trudnoće i kod naglog rasta. Prevencija mazanjem kremova s alantoinom, pantenolom, nevenom, alojom… je od velikog značaja. Ukoliko se pojave, rezultati dobijeni kombinacijom pregnacare kreme protiv strija za kućnu upotrebu i oksigenacije tkiva karboksiterapijom daju brze i zavidne rezultate.

Pregnacare krema

Karboksi oksigenacija dovodi do bržeg i boljeg snabdevanja ćelija kiseonikom, stimuliše cirkulaciju i shranu tkiva i tako podmlađuje kožu. Dramatično poboljšanje tonusa i izgleda kože javlja se kod svih pacijenata, čak i kod starih dugogodišnjih strija bez obzira na njihovu lokalizaciju. Ordinacija Dermanova osim karboksiterapije kao profesionalnog tretmana savetuje pacijente da upotrebljavaju pregnacare kremu protiv stija u kućnim uslovima za postizanje boljih i potpunijih rezultata.