Časopis “Bazar”
4. novembar 2016. godine

Kao dermatolog svojim pacijentima savetujem da se ne vezuju samo za estetiku, već i za zdravlje svoje kože. Jesen i zima predstavljaju idealno vreme za uklanjanje radio-talasima benignih promena i nepravilnosti na koži poput keratoza, kapilara, akni, tamnih fleka, raznih ožiljaka, jer zahtevaju period neizlaganja suncu.

U ovo doba godine uvek predlažem dublje hemijske pilinge za bore i fleke na licu. Takođe, tonizaciju i produkciju kolagena i elastina možemo stimulisati tretmanima dermapenom i radio-talasima, nakon kojih ne savetujemo izlaganje suncu.

Uvek važi i preporuka da se estetske procedure poput primene hijalurona i botoksa rade nakon leta i velikih vrućina. Zima je doba koje treba iskoristiti kako bi se koža što bolje obnovila, rehidrirala, stimulisala na tonizaciju…

Sada je idealno vreme i za medicinske tretmane protiv celulita, jer se ovaj problem ne rešava preko noći. Potrebno je nekoliko meseci da se on vidno smanji, a neke od intervencija uzrokuju prolazne modrice pa se upravo zato savetuju tretmani tokom zime. Medicinsko uklanjanje celulita ima dugoročne rezultate i period do leta treba iskoristiti u tu svrhu.