Da li znate šta su kolagenski stimulatori?

Radiesse – dermalni filer koji stimuliše proizvodnju kolagena
Radiesse je dermalni filer koji, za razliku od hijaluronskih filera, pripada grupi tzv kolagenskih stimulatora, i ima dvostruki efekat – volumenizacija i stimulacija sinteze kolagena.

Sastoji od gela karboksimetil celuloze (nepirogeni celulozni gel s vodom i glicerinom) u koji su uronjene mikrosfere kalcijum hidroksiapatita, minerala koji se prirodno nalazi u našim kostima i zubima. Gel u sastavu filera nadoknađuje volumen neposredno po ubrizgavanju i taj efekat traje oko 3 meseca, dok za to vreme čestice kalcijum hidroksiapatita stimulišu stvaranje novog kolagena u koži. Maksimum sinteze kolagena nastaje posle 3 meseca, a pun efekat filera traje 18-24 meseci.

Koji su efekti primene Radiesse dermalnog filera

– Nadoknada volumena tkiva lica i šaka
– Stimulacija fibroblasta i sinteza novog kolagena
– Poboljšanje kvaliteta kože

Koje regije se mogu tretirati Radiesse filerom

Najbolje efekte Radiesse filer ostvaruje u konturisanju i nadoknadi volumena donje trećine lica (jaw line – donja vilica i brada) i podmlađivanju šaka (nadoknada volumena, manje vidljive vene i tetive, podmlađena koža).

Zahvaljujući novonastalom kolagenu značajno se poboljšava kvalitet kože, njena čvrstina i elastičnost, i dolazi do povećanog tonusa i efekta zatezanja kože sa korekcijom srednje dubokih i dubokih bora. Ovakvo delovanje Radiesse filera omogućava njegovu primenu i za tretman opuštene kože u predelu vrata, dekoltea, nadlaktica, kolena, kao i regija zahvaćenih celulitom.

Za razliku od hijaluronskih filera, Radiesse se ne može aplikovati u usne i očnu regiju (podočnjaci, suzne brazde).