Direktno i precizno ubacivanje mezoterapijskih koktela u nivo kože u kom nam je aktivna supstanca potrebna. Koža je izuzetna barijera koja onemogućava prolaz supstanci. Mezoterapijom se njena barijerna funkcija mimoilazi i u dublje slojeve kože stiže sve što joj je potrebno.

Mezoterapija lica je zapravo duboka hidratacija kože uz mogućnost dodavanja raznih vitamina, minerala, hijaluronske kiseline. Finim iglicama se koktel koji dermatolog pravi individualno, prema tipu kože i starosti pacijenta, ubacuje u epiderm ili u derm. Nakon takvog postupka naša koža postaje jedrija, osveženija, blistavija. Tretman je izuzetno dobar za negu suve, dehidrirane kože. Preporučuje se onima čija je koža ostarila zbog godina, sunčanja, umora …

Kombinuje se odlično sa svim drugim procedurama, naročito sa hemijskim pilinzima i kolagen-induktivnom terapijom.

Preporučuje se serija od nekoliko tretmana, jednom u dve nedelje, uz kasniju mogućnost ponavljanja dva do četiri puta godišnje.

Osim lica, tretira se vrat, dekolte i šake.

Mesolift ili mesoglow je prevencija starenja kože, tretman oštećene kože, ili se koristi kao metod održavanja rezultata nakon agresivnijih tehnika.

Produkti koje koristimo su hijaluronska kiselina, kompleksi vitamina, oligoelementi, retinoična kiselina, glikolna kiselina, Dmae, polilaktična kiselina.

Kontraindikovana je kod pacijenata na antikoagulantnoj terapiji, u trudnoći i kada postoje lezije na koži (ekcemi, infekcije).

Od neželjenih efekata ponekad se mogu javiti modrice (samo kod dubokog ubrizgavanja). Savetujemo primenu arnika gela.

Napomena:
U našoj ordinaciji koristimo MesoMedica brend, liniju razvijenu od strane doktora Luc Dewandra, pionira praktikanta mezoterapije i vizionara koji je imao godine iskustva u korišćenju ovog produkta u svojoj praksi. Ova linija nudi  superiorne produkte koji su sigurni i efikasni. Odgovaraju vrlo visokom nivou očekivanja,  što je karakteristika za MesoMedica brend.